1/29/2010

schnöö


Idag har det snöat, snöat, snöat och snöat lite till. Jag kan inte komma ihåg senast det var så här mycket snö i vår trädgård. Det snöade när jag åkte till jobbet, under alla timmar jag jobbade och även när jag åkte hem igen. Sjukt kul, mysigt, roligt, underbart, vitt och fint! Det blåser inget idag heller så allting lägger sig så fint så fint.
Bild nummer två kommer från julafton. Några av mina underbara kusiner och mina två systrar. Det snöar visst på bilden också (hehe).

1/25/2010

indianpärlor



I fredags låg det ett brev på bordet när jag kom hem, från England. Söt-Ellen hade skickat med ett armband av rosa och blå indianpärlor tillsammans med sitt fina brev, bara för att jag är så snäll. Tydligen. (hihi) TACK!

1/22/2010

två cupcakes



Två stycken i choklad, med chokladglasyr och frusna björnbär på toppen. En till mig, en till Johanna. Två rykande koppar Rooibos Chai och kamratskap.

1/20/2010

winter song



this is my winter song to you
the storm is coming soon
it rolls in from the sea
my voice; a beacon in the night
my words will be your light
to carry you to me

1/18/2010

reasons to breathe



Hej hopp! Ännu en dag som arbetslös hemmafru. Idag har jag agerat veterinär, snickare och inredare. En märklig men ganska rolig kombination måste jag säga. Nu har jag precis varit ute i snöovädret och byggt en snölykta. Jag kom fram till att det är väldigt fint med sådana men att de också är väldigt svåra att göra. När man har byggt tre "våningar" med snöbollar och ska börja på den tredje ramlar någon boll från de tidigare lagren av och skapar en kedjereaktion, till slut står man där med en ring av vita klot och måste börja om på det andra lagret...igen. Eller så har man klarat sig så långt att det är dags att tända ljusen. Man har krånglat in ljusen inuti lyktan, krånglat ut handen igen, fått en tändsticka att behålla lågan, krånglat in handen igen, tänt ljusen och efter tio försök fått det att lysa. Ett moment kvar: Lägga på den sista snöbollen på toppen. Försiktigt, försiktigt...inte ens tillåtet att andas...tjoff. Några smulor snö släpper från snöbollen och landar rakt i ljuset. Jahapp, plocka ner några snöbollar och börja den långa proceduren...igen.

Men det är väl så det är. Livet också antar jag? Man bygger på det, tar sig framåt, stöter på motgångar och det känns som att man ofta får börja om från början. Faktum är att man egentligen aldrig börjar helt från början igen, man har ju alltid tagit sig en bit framåt. Var dag som går och var dag som man är kvar här på jorden, lever och andas, så går man framåt. Vissa kanske ser detta som ett större framsteg än andra, men framsteg är det.

Tack för mig, hej.

1/14/2010

sorry or please


Jag scannade just in några analogt tagna foton från min Foto A- och Foto B-kurs på gymnasiet. De blir väldigt korniga och lite pixliga här eftersom de var så små, men det är lite av charmen tycker jag. Jag gillar analogt och saknar kurserna jättemycket kom jag på nu.

Idag har jag tänkt och grubblat så mycket att min hjärna är helt slut. Hejdå!

1/13/2010

striped days


Det här är bilder från några minuter av min dag. Först satte jag på mig min svarta favoritklocka, åkte in till Visby och gick på stan med Johanna, sedan hämtade jag Emma i skolan, vi åkte hem och jag invigde min nyinköpta kalender genom att måla ett paket på framsidan och skriva in en massa viktiga födelsedagar på de blanka sidorna. Emma pluggade. (Bilderna på mig har Emma tagit)

KRAM!

1/11/2010

svackan is here



Idag har jag en framtidssvacka som jag brukar kalla det. Det är typ det värsta. (Jag är tyvärr inte så nöjd just nu som bilden visar...) Man känner hur alla runtomkring en vet vad de håller på med, vad de vill. De reser, de pluggar, de är på väg någonstans...de vågar. Vågar inte jag? Vad vill jag? Vad ska det bli av mig?

1/10/2010

söndag idag



Idag är det söndag. Vi har just ätit en riktig söndagsmiddag (kytt, sås å peärar) och snart ska jag åka till jobbet. Först vill jag bara säga att jag önskar mig den här klänningen i födelsedagspresent den 3 februari. Mycket.

Kram!

1/07/2010

i vit skrud


Åh vad det är fint med snö! Särskilt när det lägger sig som ett mysigt duntäcke över träd, hustak och staket. Igår åkte jag längskidor hela eftermiddagen, 7.5 km (hejja!), och idag har jag, Emma, Johanna, Jesper och Elin åkt pulka nere på stranden bland tallar och snår i väldigt farliga och branta backar. Dagens olycka inträffade när Johanna (bakom ratten) och min kusin Elin (sitter bak) skulle åka nerför en smal pucklig stig som Jesper och Emma redan minuten innan hade konstaterat livsfarlig. Jag tänker: "Det här får vi inte missa, de kommer att få världens fart. Bäst att sätta igång mobilkameran". Johanna och Elin tar plats på Snowracern och börjar sakteliga åka framåt och neråt backen/stigen. När de har hunnit någon meter säger Emma till Jesper: "Alltså först trodde jag att vi skulle åka in i det där trädet" och pekar mot ett av de första träden på stigen. "Jaa, verkligen!" säger Jesper. KRASCH!!!! Snön yr, plastbitar flyger från fordonet och två skakade flickor ligger i en hög bredvid det nyss omtalade trädet. Ajajaj, Snowracern gick sönder... HJÄLP vad kul det var! (Stackars Johanna, Elin och Snowracern...) Kolla in händelsen här.

1/04/2010

måndag


Knäppa bilder idag va? Men det är en liten glimt av vad jag har gjort denna måndag. Jag har lyssnat på jordens underbaraste röst (Salem), sett fina badrum i en fin tidning (så himla coolt med noter som tapet!), hittat ett gulligt litet foto på en far och hans tre döttrar och städat vårt ena badrum sjukt noggrant tillsammans med Johanna. Nu doftar det så gott där inne så!

1/02/2010

tjugohundranio/tjugohundratio

Dags för nyårsafton! Hemma hos familjen Wolter lagades det spanska tapas i mer än 3 timmar (!) innan alla rätter var klara.
Vi gjorde bland annat små piroger, limeinkokta räkor, smördegsrutor med chévre, färska fikon, mandlar och färsk rosmarin,
sparrisrullar med parmaskinka, körsbärstomater med krabbröra, friterad ost... Kanske inte så konstigt ändå att det tog tre
timmar. För att ytterligare festa till det ordnade vi fram två efterrätter - mango/hallonglass gjord på kesella och
vaniljpanacotta med flädermarinerade jordgubbar. Den förstnämnda skulle avnjutas efter maten och den andra efter tolvslaget.
Det nya året ringdes in till klangen av gårdens vällingklocka. Jag drog stolt i repet. En helt galet rolig afton med underbara
människor i vårt vinterkrispigt dukade finrum. Titta och njut!


Bild 1 & 2: Vitt, silver och lila var temat på dukningen. Fotografen är Emma. Bild 3: En hårt arbetande Adrian. Bild 4: Färdigt! Bild 5, 6, 7,
& 8: Gott nytt år! Bild 9: Samuel i ett sjukt roligt charadspel. Bild 10: Agnes och Julia.

1/01/2010

mynta-te och sega pepparkakor


Bild 1: Snön har äntligen lagt sig igen. Så även utanför Visbys murar. Bild 2: Signe och Helena "deeptalkar". Bild 3: Saknad Helena. Bild 4:
Saknad Ellen.

Det har gått en tid sedan mitt senaste inlägg här på bloggen har jag märkt. Och ja, jag har fått höra det från olika håll också.
Här kommer dock en liten uppdatering, i alla fall ifrån vad jag gjorde idag.

Helena och Ellen (mina härliga gymnasieklassisar) som har varit borta från ön i några månader, Helena i Dublin och Ellen i
London, är nu hemma på julbesök. Det var underbart trevligt att få träffa dem igen hemma i Signes pappas mysmysiga
hus i Visby innerstad. Alltid lika roligt att snicksnacka, diskutera och skratta med flickorna, och tiden gick alldeles för snabbt
som vanligt...vi får göra om det nästa gång de är hemma samtidigt helt enkelt!

Jag har mååånga roliga bilder från jul och nyår och vissa kommer säkerligen att dyka upp här den närmaste tiden.
Anledningen till att de inte redan har gjort det är att jag har jobbat ganska mycket och umgåtts med vänner, familj och släkt.
Så nu vet de som undrar det. Ha en fin kväll/natt!